اثبات خدا، دین و مذهب خردمندانه

آموزش کسب یقین به خدا، دین و مذهب خردمندانه حتی برای نونهالان

اثبات خدا، دین و مذهب خردمندانه

آموزش کسب یقین به خدا، دین و مذهب خردمندانه حتی برای نونهالان

اثبات خدا، دین و مذهب خردمندانه

سلام
خوش آمدید.

مخاطبان محترم
در حال حاضر فعال‌ترین صفحه‌ی ما، در پیام‌رسان «ایتا» می‌باشد:
https://eitaa.com/esbatekhodavand
نشانی ما در سایر پیام‌رسان‌های مشهور داخلی و خارجی:
esbatekhodavand
همیشه در مسیر درست موفق باشید.

آخرین نظرات

سلام

خوش آمدید.

می‌توانید جهت مشاوره یا طرح سؤال، پیام خود را حتی با نام مستعار و کاملاً ناشناس از طریق همین صفحه ارسال نمایید.

 پیام‌هایی که (به جای ایمیل و کانال‌های نگارنده) به این صفحه ارسال شوند در اولویت پاسخگویی قرار دارند.

این صفحه مخصوص سؤالات متفرقه است لطفاً اگر سؤال در یکی از موضوعات زیر دارید به همان صفحه ارسال نمایید.

✔️ سؤال و مشاوره در موضوع خدا، دین و مذهب + دریافت رایگان کتاب نگارنده 👇🏻
🌐 https://esbatekhodavand.blog.ir/post/2

✔️ سؤال و مشاوره جهت درمان اختلال وسواس فکری-عملی (OCD)،افسردگی، اضطراب و غیره 👇🏻
 🌐 http://esbatekhodavand.blog.ir/post/32

✔️ سؤال در موضوع عقل و روش تعقل + آمورش تمرین مشورت با عقل 👇🏻
🌐 http://esbatekhodavand.blog.ir/post/33

✔️ سؤال در موضوع روش برنامه‌ریزی روزانه + آموزش محاسبۀ اعمال 👇🏻
🌐 http://esbatekhodavand.blog.ir/post/30

✔️ سؤال در موضوع اعتیاد به رایانه و فضای مجازی + روش درمان 👇🏻
🌐 https://esbatekhodavand.blog.ir/post/36

✔️ آشنایی با نوع فعالیت نگارنده و در یافت تولیدات رایگان در قالب کتاب، فیلم و استیکر 👇🏻
🌐 https://eitaa.com/esbatekhodavand/8393

🌐 https://esbatekhodavand.blog.ir/post/1

✔️  کانال ایتای اثبات خدا، دین و مذهب خردمندانه: 👇🏻
🌐 https://eitaa.com/esbatekhodavand

همیشه در مسیر درست موفق باشید.  🌼

 

نظرات  (۸)

  • سؤال یا مطلب إنتقالی از صفحۀ دیگر. یا غریب مهربان
  • سلام و عرض ادب 
    خدا قوت 
    مدتهاست به نگاه جدید و خداپسندانه شما توجه دارم .
    اما در آخرین توصیه ها متوجه نگاه سیاسی شما و ربط دادن به مسائل روانی مردم شدم .
    این قضاوتِ در کلام پیچیده، برازنده نگاه مثبت شما نبود .
    بخشی از مشکلات سیاسی کشور بخاطر همین جناح بندی ها و رودر روی یکدیگر ایستادنهاست. 
    کاش با همان نگاه مثبت پیش می‌رفتید و صداقتان را برایم خدشه دار نمی‌کردید.

     در پناه خدا پیروز باشید

    پاسخ:
    سلام

    عرض ادب متقابل
    امیداورم خداوند به شما نیز قوت بدهد.
    ابتدا به خودم پیشنهاد می‌کنم وقتی می‌خواهیم خصوصاً صداقت دیگران که جایگاه آن دل است را علمی و منصفانه ارزیابی کنیم، با ذکر مصداق، توضیحات و شواهد کافی باشد تا اگر واقعاً اگر خدشه‌ای ناخواسته ایجاد شده، فرصت ترمیم را به دیگری بدهیم.
    خوشبختانه نگارنده متن مورد اشارۀ شما مخاطب محترم را بعد از مشورت با عقل آن‌هم بعد از یافتن دلایل کافی منتشر نمودم و الان نیز آمادگی دارم اگر شما مصداقی دلیل بیاورید و نشان دهید اشکال مورد نظر شما دقیقاً کجا بوده و من متوجه اشتباهم شوم به کمک خدا صادقانه پذیرفته و اصلاح نمایم.
    طبعا داشتن نگاه مثبت، منافاتی با واقع‌بینی جهت حل مشکلات واقعی مردم محترم کشورمان ندارد لذا ابتدا در متن مذکور بر نقاط مثبت تکیه کردم و نوشتم: «نگارنده با تحقیق کافی عرض می‌کنم ... بیشترین تعداد مردم آزاده و خردمند در کشور ایران کنار هم جمع شده‌اند ... البته این به معنای چشم پوشی از حقایق نیست ...» سپس نقدم را بدون اشاره به نام هیچ فرد و حزب سیاسی، صرفاً بر اساس معیارهای خردمندانه بیان کردم که می‌توانید مطالعه نموده و اگر اشکالی خردمندانه به نظرتان رسید خوشحال می‌شوم مصداقی بیان کنید.

    البته نکات فوق را به همراه لزوم داشتن امید در این کلیپ «مشاهده در ایتا» و «آپارات» نیز به شکل دیگری مطرح کردم که نظرات زیر ذیل همین «کلیپ» را در ادامه می‌توانید به همراه پاسخ نگارنده مشاهده کنید، در آن کلیپ دانشجویی نخبه در حضور رهبر انقلاب صریحاً اعتراض‌های مد نظر خودش را مطرح نمود و با پاسخ پدرانه رهبر انقلاب مواجه شد.

    👤 چرا خامنه ای اجازه میدهد این پسره اینطور با او حرف بزند باید گردن کسانی که به مقام اصلی یک کشور بی ادبی میکنند را زد.
    🗣  با توجه به اینکه اکثر نزدیکان و فاملیم جزو مخالفان نظام و رهبری هستند برایم روشن است که ادبیات فوق شبیه ادبیات مخالفان رهبر انقلاب و نظام است، بنابراین به این افراد پیشنهاد می‌کنم اگر انتقادی دارید صادقانه و صریح مطرح کنید.
    البته این فرد محترم شاید ناخواسته شرح صدر ویژۀ رهبر انقلاب که نگارنده در هیچ یک از رهبران دنیا سراع ندارم را برای مخاطبانش برجسته کرد.

    👤 خدایا لعنت کن آنهائی را که با ضعف عملکردشان باعث ناامیدی می شوند البته آقا هم چون همیشه قشنگ گفتند که ناامیدی سم است باید با امیدواری پیش رفت.
    🗣 هموطن محترم، با توجه به اینکه برخی از روی جهالت موجب ناامیدی می‌شوند خردمندانه این است بگوییم خدایا هدایت کن کسانی را که با ضعف عملکردشان باعث ناامیدی می شوند.

    👤 لطفا خیلی از مسئولین کشور یاد بگیرند تا بتونن اینطور مثل رهبری پدرانه درد دل مردمو –ولو تند و حتی بر فرض غلط- بشنوند و با آرامش پاسخ بدهند.

    👤 اگر قرار بود یک نفر (رهبر انقلاب) به تنهایی همه اوضاع را درست کند که دنیا بدون مشکل بود الان. منتها عقل می گوید با یک نفر نمیشود باید همه تلاش کنیم به کمک رهبر و جوانان دلسوز کشور را درست کنیم خصوصا کسانی را انتخاب کنیم که دل به توانایی های مردم خودشان بسته باشند نه غرب آنهم چند کشور استعمارگر.

    👤 اگر مردم در انتخابات متفکرانه و درست انتخاب کنند نتیجه اش میشود عملکرد درست و رضایت مردم و  از طرفی اگر مردم احساسی عمل کنند و به کسی رای بدن که خودش میگه برنامه مشخصی نداره مسئولیت نامیدی چندتا جون که کمی از نظر فکری ضعیف تر هستند با اوناس.

    👤 البته شورای نگهبان هم باید حساب کنه هر کسی رو تأیید صلاحیت میکنه ممکنه رئیس جمهور بشه بنابراین  اگر فردی را که لیاقت لازم را ندارد تایید کنند باید هم در مقابل مردم و هم در پیشگاه خداوند جوابگو باشند چون بالاخره مردم از بین آن افراد تایید شده انتخاب می کنند.

    👤  دولت به ظاهر تدبیر و امید  برخی جوونها رو ناامید کرد اما امیدوارم دولت محترم پزشکیان که برخی از همان دولت از همتی تا دیگران در آن هستند و  همان تفکر  را دنبال می کنند عبرت بگیرند.

    👤 کشور ما با وجود چنین رهبری که خودش اینقدر پاک و ساده زیسته و حکیمه  هیچ مشکلی نداره الا فاسد بودن برخی از مسئولان که اونارو هم ما مردم با انتخاب غیر اصلح روی گرده خودمون سوار می کنیم در حالی که باید حواسمون باشه شخص فاسد فقط به فکر خودش و اطرافیانش است و توجهی به نسل اینده و دیگران ندارد. فساد باعث افزایش فاصله طبقاتی و نا امیدی افراد ضعیف تر جامعه خواهد شد و ضربه به فرهنگ و اخلاق و محیط زیست و اقتصاد و. ... زده می شود.

    👤 از وجود ذیجود رهبر عزیز و حکیم و بصیر و آگاه به خودم میبالم اما  ضمن تشکر از مدیرا ن خدوم قابل توجه مدیرانی که فرزندانشون از نردبان مسئولیت باباشون خودشون رو به ینگه دنیا رسونده و از اوجا به ریش مردم می خندند؟ برخی مدیران در جمهوری اسلامی چه میکنند که  هیچ نسبت و اهلیت و سنخیتی با این جلسه و مشی رهبری ندارند؟

    👤 احسنت به این جوان و درود بی کران بر رهبری عزیز وصبور.

    👤 چه زیبا رهبری این جوان را از ناامیدی پرهیز دادند.

    👤 چه مردم خوبی داریم و چه جوانان فهمیده ای وچه رهبردوست داشتنی و با درک و صبوری داریم، که اینطورپدرانه دست نوازش به سروصورت این جوان می کشد و آتش درونش را فرومی نشاند و تبدیل به آرامش و لبخند و امید می کند. «خداراشکر» نمیشه این صحنه ها را دید  و جلوی اشک را گرفت.

    👤 به نظرم شاید در تمام طول تاریخ کمتر پیش آمده باشه یا اصلا نیامده که جوان بیست چند ساله یا کمتر روبه روی شخص اول مملکت که سپاه و ارتش و تمام سرداران کشور زیر فرمان شه، به صراحت و بدون تپق و بدون استرس انتقاد کند و رهبر هم  پدرانه روی اورا ببوسد راهنمایی اش کند خدا ایشان را برای نظام حفظ کند برخی مسئولین یاد بگیرید خواهشن ما برای همین انقلاب کردیم که مسئولین ما  شبیه امام و رهبری بشن دیگه.

    👤 رهبری از موضع پیشگیری از ناامیدی جوانان آن پاسخ را دادند ولی مسئولین بدانند این جوان فقط مشتی از خروار و اندکی از بسیار مشکلات نخبگان را بیان کرد و به فکر چاره باشید.

    👤 کاش منصف باشیم و این پیشرفت بزرگی که به برکت انقلاب رخ داده را ببینیم که یک جوان با صریح ترین لهجه در برابر عالی ترین مقام کشور (و نه فقط عالی ترین مقام سیاسی، بلکه عالی ترین مقام مذهبی) می ایستد و انتقاد می کند. (رهبری مرجع تقلید در ایران و خارج از کشور هم هستند) اگر انقلاب هیچ چیز دیگری به ملت ما نداده بود، همین یک قلم که جوان کم سن ما جسارت انتقاد در برابر رهبری را دارد، برای هزاران بار شکر کردن کافی است ودست آخر هم فرمانده کل قوا روی این جوان را بوسه باران می کند و جوان هم مثل گل می خندد.

    👤 به نظر  من نخبه باید خودش برای مشکلات کشور راه حل بدهد نه اینکه بگوید از مردم و ... ناامید شدم. اگه واقعاً نخبه ای که خودت باید طرح و پیشنهاد داشته باشی و بار از دوش کشورت برداری.


    👤 رهبر انقلاب پدر مهربان همه ی مردم کشوره این جوون که تازه جزو بچه های خوب این پدره، رهبری حتی پدر مهربان  بچه های بدش هم هست که به حکم فرزندی ایشون رو هم تفقد میکنه.

    👤 اگر قرار یک نفر همه اوضاع را خودش به تنهایی درست کند تا به حال حضرت حجت عج ظهور کرده بودن و همه چیز را درست کرده بودن ولی باید من و شما و ما هم آماده بشیم ونقشی داشته باشیم تا مانند امامان مظلوم علی (ع) و حسین (ع) وآل مطهرشون تنها نمانند والسلام


    👤 با ناامیدی هیچی توی این دنیا درست نمیشه به جای نامیدی فقط بهتره صبور باشید و توکل کنید به خدا چون خدا بنده های زحمت کش خود را تنها نمیزاره


    همیشه در مسیر درست موفق باشید ایموجی گل
  • سؤال یا مطلب إنتقالی از صفحۀ دیگر. یا غریب مهربان
  • پیرو سؤال قبلی
    اول

    تو یک کانالی که بحث توحیدی میشه ،چرا باید بحث سیاسی بشه 
    خودتون میفرمایید که بحثهای بی ربط و...نباشه

    دوم 
    صداقت رو باید چی معنا کرد ؟
    شما بله و دیگر اعضا نباید وارد مسائل بی ربط به بحث خدا شناسی و ...بشند .

     سوم 
    راستش جدا از موضوع 
    من به آقای پزشکیان رای ندادم ولی از این همه دشمنی با ایشون و مانع تراشی و اذیت و آزار از خود داخلی های ظاهرا خیلی مقید در عجبم 
    بنده خدا بیشتر از چند ماه نیست که مشغول به کار شده چرا باید از داخلی و خارجی آزار ببینه

    چهارم 
    ربط موضوع انتخاب ریاست جمهوری به روان و وسواس ؟؟؟؟
    شاید کوچکی آنهم غیر مستقیم ربط پیدا کنه (در برخی افراد)
    اما بیشتر در این موضوع باید آسیب شناسی اجتماعی بشه
    و البته اینکه چرا مردم(عادی) در برابر افراد ظاهر با برنامه و *مذهبی *و جناحی* دچار شک میشن برمیگرده به پیش زمینه فکری که مردم از این قشر در امورداری حکومتی دارند .

     پنجم

     و در ادامه نوشته اید:

     البته روایات تندی در سرزنش مدعیان دروغین شیعه در معتبرترین کتب آمده که واقعاً نقل آن نیز جرئت می‌خواهد ازجمله: (سپس نقل روایت)
    فقط یک درصد اگر *مدعی* نباشد باید از خدا بترسیم .(فقط یک درصد می‌تواند آخرت مارو تغییر بده )

     در پناه خدا

    پاسخ:
    سلام

    به ترتیب نکاتی که زحمت کشیدید و مطرح نمودید:
    اول و دوم: مشکل مورد نظر شما مخاطب محترم با فرهنگ سازی حل می‌شود که نگارنده نیز به عنوان نمونه «اینجا» سعی کردم برای این افراد محترم به نوبه خودم این فرهنگ سازی را که قابل قبول، محترمانه و منطقی باشد انجام دهم.
    به دلیل پرهیز از تبعاتی که شما به درستی به آن اشاره کردید، از این پس پرسش و پاسخ‌های غیرمرتبط با این افراد محترم را در یک صفحۀ جدا (همین صفحه) با عنوان «پاسخ به سؤالات متفرقه» قرار می‌دهم تا ذهن خصوصاً افراد خداناباور و ندانم گرا که صرفاً پیرامون مسائل علمی و خداشناسی مرتب سؤال می‌پرسند درگیر حواشی نشود.

    سوم
    این مشکل نیز بر می‌گردد به ضعف فرهنگ‌سازی که متأسفانه فقط مربوط به رئیس جمهور محترم فعلی نیست و در مورد سایر رؤسای جمهور نیز ازجمله رئیس جمهور محترم قبلی، برخی به جای نقد علمی، بر اساس حب و بغض شخصی و جناحی نقد می‌کنند که طبعاً تذکر ما و شما به این افراد به معنای نفی نقدهای منطقی نیست چون متأسفانه از این طرف هم گاهی برخی به دلیل نگاه متعصبانه بر مسئولی خاص، به نقدهای منطقی، برچسب مانع‌تراشی می‌زنند تا مانع آگاهی مرد از نقدهای سالم و علمی شوند که طبعاً رفع همۀ این اشکالات نیاز به فرهنگ سازی اساسی دارد.

    چهارم
    آنچه به عقل من می‌رسد این است که از مهمترین علل آسیب‌های اجتماعی وجود اختلالات روانی گسترده در جامعه است و بالاخره وقتی یکی از مسئولین ردۀ بالای دولتی در جمهوری اسلامی رسما علام می‌کند: «۶۰ درصد مردم ایران دارای افسردگی، اضطراب، وسواس و یکی از اختلالات روانی هستند» (منبع) و رئیس انجمن روانپزشکی ایران نیز می‌گوید: بالاتر از ۵۰ درصد بیماران در کشور، مبتلا به گونه های مختلف بیماری روانی از جمله افسردگی هستند (منبع) چاره‌ای نداریم که این واقعیت را قبول کنیم که دیگر نمی‌توان نقش جمع قابل توجهی از مردم که دارای مشکلاتی مثل افسردگی هستند -خصوصاً تأثیر منفی این اختلالات را- در همه شئون اجتماعی از جمله انتخابات نادیده گرفت خصوصاً اینکه چه بسا یکی از دلایل اصلی ناامیدی جمع قابل توجهی از مردم که حتی حاضر نشدند رأی بدهند (که به تصریح کارشناسان رأی پایین خلاف امنیت ملی است و خطر حتی طمع دشمن برای جنگ را افزایش می‌دهد) می‌تواند وجود همین اختلال‌های گسترده روانی ازجمله افسردگی باشد.
    یکی از این مشکلاتی که مخاطبان با ما در میان می‌گذارند همین است که متأسفانه وقتی پدر و مادرها می‌گویند دچار اختلال افسردگی شده‌اند با تعجب و انکار ایشان مواجه می‌شوند که مشکل را بیشتر می‌کند.
    البته صرف نظر اینکه هر تحلیل گر سیاسی لازم است وجود اختلالات روانی در اکثریت مردم را در تحلیل‌های و راه‌کارهایی که ارائه می‌دهد لحاظ کند اما در هر حال همه باید تلاش کنیم بدون حب و بغض سیاسی و شخصی، و صرفاً با معیارهای خردمندانه و علمی که در همه دنیا پذیرفته شده است ، به مردم خوب خودمان راه صحیح را گوشزد کنیم که در متن مورد اشارۀ شما مخاطب محترم سعی کردم بر همین روال منطقی حرکت کنم، به عنوان نمونه نوشتم: «خصوصاً ببینیم ... آیا به کسی رأی می‌دهیم که برنامۀ علمی و متکی به نظرات کارشناسی دارد؟» ضمن اینکه باید به برخی مردم کمک کنیم که علمکرد غلط برخی مسئولین با ظاهر مذهبی و غیرمذهبی ایشان را از شک و سپس بدبینی افراطی نکشاند که موجب شود همه خوبی‌ها را نادیده بگیرند و طبعاً خود همین اشکال موجب گسترش ناامیدی می‌شود و طبعاً رفع این مشکل نیز نیاز به فرهنگ سازی دارد.
    پنجم:
    ضمن تشکر از باریک بینی، نگاه مسئولانه و حساسیت ارزشمند شما مخاطب محترم، امیدوارم با این توضیح خاطر شما نیز آسوده شود که جملۀ مذکور فقط شامل کسانی می‌شود که مدعی دروغین شیعه هستند و طبعاً همه را شامل نمی‌شود خصوصاً روشن است آن‌ها که شیعۀ واقعی هستند اهل ادعا نیستند و مسلماً این تعبیر شامل این عزیزان نمی‌شود اما چون ممکن است این سوء تفاهم برای دیگران نیز پیش بیاید سعی می‌کنم در اسرع وقت توضیحاتی به آن بخش از متن اضافه کنم.

     در پایان ضمن تشکر از نقد دلسوزانۀ شما مخاطب محترم، همین مقدار عرض می‌کنم نگارنده به دلیل برخی مشکلاتی که به درستی به آن اشاره کردید (عدم فرهنگ سازی و ارسال نظرات غیر مرتبط و خصوصاً نامناسب) ناچار شدم سال‌ها بخش نظرات صفحاتم را با بیش از ده هزار عضو ببندم و اخیرا به طور موقت باز گذاشتم که امیدوارم افرادی مثل شما در اکثریت باشند تا اگر نقدی هم دارند منطقی، با شرح صدر و ادب بیان کنند که بشود مانند آنچه گذشت گفتگوی دو طرفه و محترمانه داشت.
    خوشبختانه تذکر خیرخواهانۀ شما مخاطب محترم مرا مصصم کرد تصمیمی که مدت‌ها در نظر داشتم را با تشکیل این صفحه (جهت قرار دادن سؤالات غیرمرتبط) عملی کنم و تلاش می‌کنم همین مقدار نیز که متذکر شدید مسائل غیرمرتبط در کانال مطرح نشود مگر اینکه به دلیل ارسال سؤالات بیش از حد غیرمرتبط ناچار شوم مانند مورد مذکور محترمانه به مخاطبان متذکر شوم در غیر این صورت چاره‌ای جز بستن مجدد بخش نظرات باقی نمی‌ماند که موجب می‌شود خصوصاً مخاطبانی که به شدت دچار مشکلات اعتقادی هستند (ازجمله خداناباوری که اگر خدا بخواهد مشاوره با وی را همین روزها در کانال منتشر خواهم کرد) و همچنین کسانی که جهت درمان وسواس مشاوره می‌خواهند (که متأسفانه اکثر پیام‌ها از این بزرگوران است) به زحمت بیفتند و چه بسا یکی از دلایلی که ناچار شدم پست غیرمرتبط مذکور را بعد از سال‌ها در کانال قرار دهم، اکثر نزدیک به مطلق پیام‌هاست که برای درمان افسردگی، استرس و انواع وسواس ازجمله اعتقادی و غیره مشاوره می‌خواهند که اگر نبود هرگز حاضر نمی‌شدم به آمار رسمی که اکثر جامعه دچار اختلالات روانی هستند حتی اشاره کنم که برای نگارنده نیز عجیب و باورنکردنی است.

    همیشه در مسیر درست موفق باشید ایموجی گل
  • سؤال یا مطلب إنتقالی از صفحۀ دیگر. محمد نوروزی
  • چه کار کنیم که پس از ماه مبارک رَمَضان، جمعیت مسجدی‌ها و نمازگزاران مسجد کاهش نیابد، حتی افزایش یابد.
    پیشنهاد شما چیست؟

    پاسخ:
    سلام

    مقدمه:
    با توجه به اینکه برخی ویژگی‌های مثبت ماه مبارک رمضان، -که در ادامه به برخی از آن‌ها اشاره خواهم کرد- قابل اثبات از نظر علمی و آماری است به‌طوری‌که افراد مغرض و ضد دین نیز توان معارضه علمی با آن‌ها را ندارند، بنابراین بهتر است سؤال شمارا این‌گونه مطرح کرد که چه کنیم تا بعد از ماه رمضان نیز، گرایش مردم به خوبی‌ها (ازجمله نماز اول وقت) نه‌تنها کاهش پیدا نکند بلکه به‌طور خودکار افزایش نیز داشته باشد.

    جهت رسیدن به نتایج فوق، صرفاً به دو ویژگی‌ ماه رمضان که از منظر علم و آمار رسمی قابل‌اتکاست اشاره می‌شود:

    الف- از برجسته‌ترین ویژگیِ ماه مبارک رمضان که قابل اثبات با آمار رسمی است (۱) این است که طبق روایات صریح، خداوند، شیاطین که عامل اصلی تمام وسوسه‌ها (۲)، غفلت‌ها و جرائم بشری هستند را موقتاً در ماه مهمانی خودش، به زنجیر می‌کشد (۳) تا افراد مذهبی و خصوصاً غیرمذهبی که در طول سال اسیر حملات پی‌درپی وسوسه‌های شیاطین شده‌اند، فرصت شنیدن حداقلی صدای عقل و اصلاح مسیر غلط خویش را پیدا کنند.


     ب- یکی دیگر از برجستگی‌های ماه مبارک رمضان که از نظر علمی نیز قابل انکار نیست، آثار محسوس روزه بر سلامتی جسم و روان است (۴) به‌طوری‌که حتی برخی افراد غیرمذهبی -ازجمله همکلاسی نگارنده- به‌صرف اطلاع از فواید علمی روزه (حتی درمان برخی سرطان‌های غیرقابل علاج از منظر علم) با اختیار و میل در ماه مبارک رمضان روزه می‌گیرند و به همین دلیل از نتایج علمی کم خوردن در طول روز بهره‌مند می‌شوند که یک از آن‌ها این است که افراد روزه‌دار به‌طور طبیعی فرصت بیشتری برای اندیشه و تعقل نسبت به زمانی که روزه نمی‌گرفتند پیدا می‌کنند و درنتیجه موفق به شنیدن حداقلی پیام عقل خود شده و بهتر می‌توانند سره را از ناسره تشخیص دهند و در زندگی فردی و اجتماعی در مسیر خردمندانه قرار بگیرند.

    بنابراین روشن است اگر ما بتوانیم دو ویژگی فوق را در غیر ماه مبارک رمضان تکرار کنیم، از منظر علم و تجربه، به‌طور طبیعی به همان نتایج فوق خواهم رسید، در این صورت نه‌تنها پس از ماه مبارک رمضان، جمعیت نمازگزاران افزایش پیدا خواهد کرد، بلکه شاهد گرایش بیشتر افراد غیرمذهبی نیز به عقلانیت (و درنتیجه تعالیم الهی) نیز خواهیم بود و در ماه‌های غیر ماه رمضان نیز جرم و جنایت روند کاهشی خود را حفظ خواهد کرد.

     راه‌های افزایش گرایش مردم به هر خوبی بعد از ماه رمضان
    الف- همان‌طور که گذشت خداوند در ماه رمضان بدون اینکه افراد حتی غیرمذهبی لازم باشد کار خاصی انجام دهند، به‌طور غیر اختیاری، شیاطین که عامل اصلی تمام وسوسه‌ها و گرفتاری‌ها هستند را به زنجیر می‌کشد و موقتاً از اطراف همه چه مذهبی و غیرمذهبی طرد و دور می‌کند (۵) درنتیجه فرصت شنیدن صدای عقل را برای عموم مردم بیش از ماه‌های دیگر فراهم می‌کند و همین یکی از علل مستند به آمار رسمی در کاهش جرم و جنایت در این ماه است، اما در غیر ماه رمضان شیاطین دوباره از قید آزاده شده و با وسوسۀ مداوم خویش باز موجب افزایش آمار انحرافِ خصوصاً اعتقادی و افزایش آمار جرم و جنایت می‌شوند.
    حال کافی ببینیم آیا خداوند در غیر ماه رمضان، وسیله‌ای را برای طرد شیاطین در نظر گرفته است؟
    روشن است آن وسیله دیگر مانند ماه مبارک رمضان نیست که به‌طور غیر اختیاری خداوند شیاطین را از اطراف همه دور می‌کند بلکه در غیر ماه رمضان لازم است خود افراد با اختیار قانع شوند که از آن وسیله استفاده کنند و درست مانند ماه رمضان شیاطین را از اطراف خود دور و طرد کنند تا به همان نتایج ملموسی که اشاره شد برسند.
    یکی از بهترین، ساده‌ترین و مؤثرترین وسایل طرد شیطان که در روایات به آن تصریح‌شده یاد خداست که حتی کودکان نیز توانایی انجام آن را دارند:
    ذِکْرُ اللَّهِ مَطْرَدَةُ الشَّیْطَان‏
    ذکر خدا (الله) ابزار طرد (و راندن) شیطان (و وسوسه‌های او) است.
    📘 غرر الحکم و درر الکلم، ص: ۳۶۹

    بنابراین کافی است ما با لسان قوم (زبانی که مردم عامی هم متوجه آن شوند) مردم را متوجه آثار محسوس یاد خدا نموده که بدون شک اگر با زبان علمی و قابل قبول برای افراد غیرمذهبی مطرح شود، خصوصاً کسانی که به هر دلیل اسیر حملات مداوم افکار مزاحم یا افکار خودکار منفی (Automatic negative thoughts) شده‌اند و درنتیجه مبتلا به انواع اختلالات روانی (Mental disorders) ازجمله اختلال وسواسی-جبری (OCD)، وسواس اعتقادی، حملات پانیک و غیره شده‌اند، طبق تجربه تردیدی نیست که حاضرند هر کاری بکنند تا از شر افکار مزاحم (یا وسوسه) خلاص شده و سلامت روانی خود (که موجب انواع بیماری‌های جسمی نیز در ایشان شده) را مانند قبل از ابتلا، مجدد تجربه کنند.
    در اثبات اینکه این کار شدنی و مجرب است کافی است به صفحات نگارنده (نمونه) مراجعه کنید و در جریان مشاوره‌های فراوان هم با افراد کاملاً مذهبی که به دنبال سیر و سلوک الهی هستند و هم افراد کاملاً غیرمذهبی که حتی به خداوند نیز باور ندارند قرار بگیرید که هم‌اکنون مشغول انجام تمرین بسیار سادۀ طرد افکار مزاحم با هدف درمان اختلالات روانی خویش هستند و برخی از ایشان علیرغم اینکه به هیچ‌چیزی باور نداشتند (نمونه) در خلال مشاوره گزارش دادند با انجام تمرین مذکور، علاوه بر درمان وسواس و انواع اختلالات دیگر خویش، باور ایشان به خداوند نیز مانند گذشته بلکه بهتر از آن برگشته است.

    ب- همان‌طور که اشاره شد یکی دیگر از برجستگی‌های ماه مبارک رمضان اثرات ثابت شده علمی روزه بر سلامتی جسم و روان است به‌طوری‌که جمعی از افراد کاملاً غیرمذهبی نیز در غیر ماه رمضان با میل و رغبت مشغول روزه درمانی هستند و از نتایج کم خوردن که یکی از آثار آن شنیدن بیشتر صدای عقل است بهره‌مند شده و درنتیجه بیش از دیگران موفق به تشخیص سره از ناسره شده و موفق به یافتن مسیر خردمندانه در زندگی فردی و اجتماعی خود می‌شوند.
    بنابراین اینجا نیز کافی است ما خصوصاً با ساخت کلیپ‌های کوتاه و حرفه‌ای، صرفاً فواید علمی روزه را در سطح خصوصاً فضای مجازی منتشر کنیم که بدون شک اگر این کار در سطح گسترده انجام شود نتایج آن نیز گسترده به چشم خواهد آمد و سبب خواهد شد در غیر ماه رمضان نیز افراد مذهبی و غیرمذهبی فراوانی تشویق به روزه شوند که به‌عنوان نمونه می‌توانید کلیپ زیر را تماشا کنید:
    https://eitaa.com/alle_yasen/141098

    پ.ن.: طبعاً پیشنهادات مؤثر و مجرب دیگری نیز در پاسخ به سؤال شما مخاطب محترم وجود دارد که به علت محدودیت زمان از آن می‌گذریم و همان‌طور خدمت شما عرض شد، نگارنده دو پیشنهاد فوق را بعد از مشورت با عقل طبق روش بسیار ساده که «اینجا» توضیح دادم مطرح کردم.
    منظور از طرح این پیوست این است که از توضیحات فوق مشخص شد که طرد شیاطین و آثار کم خوردن و روزه، طبق آمار رسمی در ماه رمضان موجب افزایش گرایش مردم به خوبی‌ها و کاهش بدی‌ها می‌شود که درواقع علت اصلی بروز چنین نتایجی، برای افراد مذهبی و غیرمذهبی این است که طرد شیاطین و روزه، فرصت شنیدن بیشتر صدای عقل را فراهم می‌کند.
    به همین دلیل یکی از تشویق‌های پرتکرار نگارنده در طول سال به افراد مذهبی و غیرمذهبی این است که تمرین مشورت با عقل را هر طور شده ولو خوش‌خوشک آموزش ببینند که خوشبختانه تعدادی از ایشان (که بعضاً سابقۀ افکار خودکشی نیز دارند) از این پیشنهاد استقبال کرده‌اند و همین سبب شده است که در ادامۀ مشاوره با ایشان، به‌سادگی گره‌هایی که به‌طورمعمول باز نمی‌شود با انجام همین تمرین ساده (مشورت با عقل) به‌راحتی گشوده شود تا جایی که برخی از این افراد بعد از مدتی اعلام می‌کنند خودشان مشغول رفع شبهات دیگران شده‌اند.

    _____________
    پاورقی‌ها
    (۱) به‌عنوان نمونه در جمهوری اسلامی ایران، طبق آمار‌های رسمیِ مراجع و نهاد‌های انتظامی و قضائی و پژوهش اجتماعی در ماه رمضان ارتکاب جرم حتی در میان مجرمان نیز کمتر از ماه‌های دیگر می‌شود؛ به‌عنوان‌مثال سخنگوی نیروی انتظامی از کاهش ۳۱ درصدی جرائم و کاهش ۹ درصدی تخلفات رانندگی در ماه مبارک رمضان خبر داده است و همچنین طبق آمار دیگر با آغاز ماه مبارک رمضان ۲۵ درصد از آسیبهای اجتماعی، تخلفات و جرایم در بین جوانان کاهش می یابد و جامعه شاهد کاهش ۵ تا ۳۳ درصدی جرایم در این ماه مبارک است و همچنین آمار دیگر در این زمینه وجود دارد که می‌توانید به منابع گوناگون مراجعه نمایید. (نمونه)
    نوع جرایم میزان کاهش در ماه مبارک رمضان
    سرقت منزل 25 درصد
    سرقت لوازم داخل خودرو 6 درصد
    کیف قاپی 19 درصد
    سرقت موتورسیکلت 5 درصد
    جیب بری 23 درصد
    سرقت خودرو 6 درصد
    سرقت مغازه 7 درصد
    قتل 9 درصد
    آدم ربایی 33 درصد

    همچنان که علاوۀ بر آمار فوق، افزایش چشمگیر شرکت عموم مردم در مراسم‌های مذهبی از شب قدر تا نماز‌های جماعت خصوصاً صبح قابل انکار نیست به طوری که شرکت گستردۀ مردم در نماز صبح (چون به ناچار برای سحری بیدار می‌شوند) موجب تعجب برخی مسجدی‌هاست که به نگارنده گزارش دادند.

    (۲)
     فَلَوْ لَا أَنَّ الشَّیْطَانَ یَخْتَدِعُهُمْ عَنْ طَاعَتِکَ مَا عَصَاکَ عَاصٍ، وَ لَوْ لَا أَنَّهُ صَوَّرَ لَهُمُ الْبَاطِلَ فِی مِثَالِ الْحَقِّ مَا ضَلَّ عَنْ طَرِیقِکَ ضَال‏
    پس اگر نبود که شیطان، ایشان (انسان‌ها) را از اطاعت تو فریب می‌دهد هیچ گنهکارى، گناه نمی‌کرد و اگر او باطل را در چهره حق جلوه نمى‏‌داد، هیچ گمراهی راه تو را گم نمى‌‏کرد.
    الصحیفة السجادیة، ص: ۱۶۴



    (۳)
     رسولُ اللّه ِ صلى الله علیه و آله : إذا استَهَلَّ رَمَضانُ غُلِّقَتْ أبوابُ النارِ ، و فُتِحَتْ أبوابُ الجِنانِ ، و صُفِّدَتِ الشَّیاطینُ
    پیامبر خدا صلى الله علیه و آله : چون هلال ماه رمضان پدید آید ، درهاى دوزخ بسته گردد و درهاى بهشت گشوده شود و شیاطین به زنجیر کشیده شوند .
    بحار الأنوار : ۹۶/۳۴۸/۱۴

     عنه صلى الله علیه و آله : قد وَکَّلَ اللّه ُ بِکُلِّ شیطانٍ مَرِیدٍ سَبعَةً مِن ملائکَتِهِ فلَیسَ بمَحلولٍ حتّى یَنقَضِیَ شَهرُکُم هذا .
    پیامبر خدا صلى الله علیه و آله : خداوند بر هر شیطانِ سرکشى، هفت تن از فرشتگان خود را گمارده، که تا پایان این ماه شما (رمضان)، همچنان در بند مى باشد .
    ثواب الأعمال : ۹۰/۵

     عنه صلى الله علیه و آله : إذا کانَ أوّلُ لیلةٍ مِن شهرِ رَمَضانَ نادى الجلیلُ تبارکَ و تعالى··· یا جَبرئیلُ ، اِنْزِلْ على الأرضِ فَغُلَّ فیها مَرَدَةَ الشَّیاطینِ حتّى لا یُفسِدُوا عَلى عِبادِی صَومَهُم
    پیامبر خدا صلى الله علیه و آله : چون شب اول ماه رمضان شود، خداوند جلیل تبارک و تعالى ندا دهد : ··· اى جبرئیل! به زمین برو و شیطانهاىِ سرکش را در بند کن ؛ تا روزه بندگان مرا تباه نسازند
    بحار الأنوار : ۹۶/۳۴۸/۱۵

    الأخبار الواردة فی أنّ الشیاطین مغلولون فی هذا الشَّهر فوق الاستفاضة ، بل متواترة نقلها العامّة
    اخبارى که در زمینه در بند شدن شیطانها در این ماه از طریق عامه و خاصه نقل شده فراتر از استفاضه و در حدّ تواتر است از جمله جهت منابع عامه نگاه کنید کنز العمّال : ۸ / ۴۶۱ و ص ۴۶۷ ـ ۴۷۰ و الخاصَّة بحار الأنوار : ۹۶/۳۵۰ و ص ۳۶۰ و ص ۳۶۶ و ص ۳۷۲ ، و ۹۷/۳۶

    (۴)
    چهارده قرن پیش، زمانى که جهل سرتاسر حجاز را فرا گرفته بودپیامبر گرامى اسلام فرمود: «صوموا تصحوا... روزه بگیرید تا تندرست شوید» و فرمود: معده خانه هر دردى است، و پرهیز و اجتناب (ازغذاهاى نامناسب و زیاده‏خورى) اساس و راس هر داروى شفابخش است.
    دانش بشرى خصوصاً در این چند سال متوجه نقش مهم روزه در تامین سلامت انسان شده است ‏از این روى در کشورهاى مختلف کلینیک‏هایى تشکیل شده که مبناى درمان آنها روزه است و تا کنون از این طریق بیماران زیادى درمان شده‌اند . اینک با حداقل چهارده کلام‏ از دانشمندان جهان که عمق کلام پیامبر(ص) را آشکار مى‏ کند، آشنا مى‏ شوید.
    ۱ دکتر الکسیس کارل:
    «با روزه ‏دارى قند خون در کبد مى ‏ریزد و چربی هایى که درزیر پوست ذخیره شده ‏اند، پروتئین‏هاى عضلات و غدد، و سلولهاى کبدى آزاد شده به‏مصرف تغذیه مى ‏رسند.»
    ۲ دکتر ژان فروموزان:
    «وى معالجه با روزه را به شستشوی احشاء تعبیر مى ‏کند که در آغاز روزه ‏دارى، زبان باردار است ... که پس از سه چهارروز بو برطرف مى‏ شود، اسیداوریک ادرار کاهش مى‏ یابد، و شخص احساس سبکى و خوشى‏ خارق‏ العاده مى‏ کند. در این حال اعضاء هم استراحتى دارند».

    جهت مشاهدۀ الباقی سخن دانشمندان در فواید علمی روزه «کلیک» کنید.

    (۵)- اگر سؤال شود: پس چرا باز در ماه رمضان علیرغم به زنجیر کشیده شدن شیاطین، افکار مزاحم و منفی و حتی وسوسه و فکر گناه سراغمان می‌آید، پاسخ‌های متعدد به آن داده‌شده است، ازجمله: شیاطین در غیر ماه رمضان موفق شده‌اند با وسوسه‌های پی‌درپی خود نفس ما را طبق میل خویش تربیت کنند به‌طوری‌که درواقع رفتارهای منفی ما در ماه رمضان تکرار همان عادتی است که خودمان اختیاراً با تبعیت از وسوسه به‌جای عقل، در غیر ماه رمضان نفس خویش را بر اساس آن تربیت کرده‌ایم که البته در متن فوق به راه‌های تغییر این عادت اشاره شده است خصوصاً دو تمرین بسیار سادۀ مشورت با عقل و تمرین طرح افکار مزاحم.

    همیشه در مسیر درست موفق باشید ایموجی گل
  • محمدنبی نوروزی
  • سلام و سپاس. لطف کردید‌

    پاسخ:
    سلام

    همیشه در مسیر درست موفق باشید ایموجی گل
  • سؤال یا مطلب إنتقالی از صفحۀ دیگر.
  • دوست عزیز متأسفانه نتیجه آزمایش من مشکوک به Cancer است /  توان روزه ندارم / مذهبی نیستم/ اگه راهی هست خوشحال میشم راهنمایی بفرمایید ...

    پاسخ:
    سلام

     لطفاً جهت مشاهدۀ پاسخ «کلیک» نمایید.

    همیشه در مسیر درست موفق باشید ایموجی گل
  • سؤال یا مطلب إنتقالی از صفحۀ دیگر.
  •  ۶۰ سال دارم. به دلیل ناراحتی اعصاب و معده ماه رمضان با دستور پزشک روزه نمیگیرم. اما ایشون (پزشک) گفت هر وقت تونستی حتما (روزه) بگیر چون چند بیماریت با هم درمان میشه ...

    پاسخ:
    سلام

    📝 ضمن آرزوی سلامتی همۀ بیماران محترم از جمله جنابعالی
    تمرین زیر به دلیل گنجاندن مرحلۀ ۲ در آن، به‌قدری آسان است که سست‌ترین اراده‌ها از تمام اقشار (نونهال، کهن‌سال، مذهبی، غیرمذهبی و حتی افراد دارای بیماری‌های جدی) نیز می‌توانند به‌راحتی و بدون هیچ عارضه بر جسم و روان، با خیال راحت آن را تجربه و از آثارش بهره‌مند شوند.

    📝 تنها شرط موفقیت در انجام این تمرین این است که فرد -حتی غیرمذهبی- با اطلاع از آثار ثابت شدۀ علمی روزه بر جسم  و روان، واقعاً خواهان بهره‌مند شدن از این آثار باشد.

    ✔️ تمرین مجرب، جهت تسهیل روزه

    مرحلۀ ۱
      قبل از اذان صبح سحری بخورید، ولو مختصر.
    اگر سحری (قبل از اذان) خواب ماندید باز هم می‌توانید مراحل بعدی تمرین را انجام دهید، اما اگر می‌خواهید در نهایت موفق به روزۀ کامل شوید،  سعی کنید حتماً سحری را صرف کنید؛ در سحری از غذاهای دیرهضم مانند حبوبات استفاده نمایید و از مصرف خوراکی‌های تشنه‌کننده مانند سس پرهیز کنید.

    مرحلۀ ۲
    بعد از اذان صبح فقط تا زمانی که شوق و توان دارید به روزه ادامه دهید نه بیشتر.
    - ساعت باز کردن روزه را یادداشت یا به خاطر بسپارید  و روز بعد سعی کنید ولو ۱ دقیقه بیشتر از روز قبل، روزه راادامه دهید.
    - رعایت بند کلیدی فوق، به کسانی که ضعف اراده زیاد یا ناراحتی جسمی شدید دارند کمک بسزایی می‌کند این تمرین را بدون هیچگونه عوارض تجربه کنند و با تکرار تدریجی آن، ارادۀ خود را تقویت و به کمک نتایج علمی روزه، بیماری‌های جدی خویش را نیز بدون نیاز به دارو و دکتر درمان کنند.

     مرحلۀ ۳
     مرحلۀ  ۱ و ۲ فوق را تا رسیدن به روزۀ کامل (اذان صبح تا مغرب)، تکرار کنید.
    اگر حداقل ۵۱ درصد واقعاً بخواهید موفق به روزۀ کامل شوید، در این صورت با تکرار این تمرین بسیار ساده خودتان به تجربه خواهید دید، به تدریج ساعت باز کردن روزه در هر روز افزایش پیدا کرده و در نهایت بدون تحمل هیچ فشار، حداکثر بین ۳ تا ۴۰ روز (بسته به سن و نوع بیماری) موفق به روزۀ کامل و دائم شده و از آثار علمی روزه بهره‌مند خواهید شد.  


     لطفاً جهت مشاهدۀ توضیحات کامل با ذکر منابع «کلیک» نمایید.

    همیشه در مسیر درست موفق باشید ایموجی گل
  • سؤال یا مطلب إنتقالی از صفحۀ دیگر.
  • من هنوز به سن تکلیف نرسیدم ... خیلی دوست دارم روزه بگیرم.

    پاسخ:
    سلام

     لطفاً جهت مشاهدۀ پاسخ «کلیک» نمایید.

    همیشه در مسیر درست موفق باشید ایموجی گل
  • سؤال یا مطلب إنتقالی از صفحۀ دیگر.
  •  ۱۶ سال دارم. دختر هستم. متاسفانه روزه برای من سخته ...

    پاسخ:
    سلام

     لطفاً جهت مشاهدۀ پاسخ «کلیک» نمایید.

    همیشه در مسیر درست موفق باشید ایموجی گل
    ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
    شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
    <b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
    تجدید کد امنیتی